Bouwen aan je merk:
communicatie in de bouwsector

De bouwbranche: op verschillende vlakken een unieke sector. Zo is het percentage vrouwen het laagste van alle branches, is de krapte op de arbeidsmarkt enorm en zijn de energietransitie en het stikstofbeleid het gesprek van de dag. Deze specifieke kenmerken vragen om een juiste en krachtige manier van communiceren. CommunicatieKrachten helpt je hierbij. Wij maken prikkelende campagnes, unieke content en toffe communicatie-uitingen. Wat we precies doen voor bouwbedrijven? We zetten het voor je op een rijtje!

Aanbestedingstrajecten

Grote aanbestedingstrajecten staan garant voor veel last minute werk en stress. Hoe fijn werkt het dan wanneer er een onafhankelijke partij met je mee denkt? Onze Art Director giet jouw voorstel in een passend concept en ontwikkelt een krachtige rode draad. Daarnaast (her)schrijven we het stuk in een handomdraai tot een helder en duidelijk geheel. We vermijden lastige zinnen en zorgen er ook nog eens voor dat alles er tiptop uitziet. Zo sleep jij binnen no time dat grote project binnen.

Bewonerscommunicatie

Een bouwproject is pas succesvol wanneer alle bewoners tevreden zijn. Het helder, tijdig en op de juiste manier communiceren met bewoners is hiervoor een absolute must. CommunicatieKrachten schrijft het strategische communicatieplan voor je, helpt je bij het ophalen van draagvlak en richt ook nog eens alle communicatiemiddelen voor je in. Nieuwbouwproject? Ook dan halen we toekomstige bewoners over de streep met onze creatieve concepten. Dit betekent dat jij meer tijd krijgt om te doen waar jij goed in bent: bouwen aan de toekomst.

 

Employer Branding

De zoektocht naar geschikt personeel is in de bouw eerder regel dan uitzondering. Hoe zorg je ervoor dat vakkrachten bij jou die arbeidsovereenkomst tekenen? Wij koppelen talent aan je organisatie, creëren betrokkenheid bij je huidige medewerkers en zetten je organisatie op de kaart als aantrekkelijke werkgever. Met behulp van gestructureerde arbeidsmarktcommunicatie laden we je werkgeversmerk. We laten zien wie er bij je werken en wat hun ervaringen zijn. Benieuwd hoe we te werk gaan?

Bekijk onze aanpak
Yoga op de brug in Nijmegen


Interim-kracht

Zoek je voor jouw organisatie een communicatie-duizendpoot? Iemand die je niet hoeft in te werken, thuis is in verschillende aspecten van het vak en ook nog eens kennis heeft van de branche? Met onze interim-krachten haal je een échte alleskunner in huis. Aangezien CommunicatieKrachten een fullservice bureau is schakelt de interim-kracht snel met zijn of haar collega’s wanneer er behoefte is aan een strategische blik, een steengoede fotograaf of een aanpassing aan de website. We brengen de benodigde werkzaamheden en financiële investeringen transparant in kaart en beloven dat je alleen betaalt voor hetgeen je nodig hebt. De prioriteiten bepalen we samen. Verrassingen kennen we niet, want we blijven altijd binnen onze afgesproken uren.


Social media beheer

Je organisatie werkt aan zoveel mooie bouwprojecten, maar laat dit amper zien: zonde! Het maken van écht goede content voor social media is een tijdrovend proces. Dat is ook de reden dat het vaak op een laag pitje staat bij organisaties. Wij helpen je te bouwen aan je merk door wekelijks content op jouw social mediakanalen te publiceren. We beheren zelf de contentkalender, pakken de telefoon voor interviews en sturen je de post ter controle toe. Dit doen we bij ons op kantoor of bij jou op locatie: wat jij wilt. Laat die volgers maar komen!

Krachten bundelen?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het verder bouwen aan je merk? En ben je benieuwd hoe we te werk gaan? Laten we onze krachten bundelen! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

Trots om samen te werken met:

  • KlokGroep

  • De Variabele

  • Infrascoop

  • Weijerseikhout

  • Innax

  • Weikhoplex

We waren op zoek naar een hoog creatief niveau voor de brochure voor Kerkwijk Didam. De kwaliteit en afwerking van de brochure sloot naadloos aan op het concept en onze verwachtingen. En nu is het natuurlijk afwachten of het zich ook snel vertaalt in nieuwe kopers. Wij hebben daar in ieder geval erg veel vertrouwen in.
Arjen Mehlkop, Marketing Manager Projecten bij KlokGroep
We zijn erg tevreden over de samenwerking met CommunicatieKrachten. Voor Infrascoop was communicatie een beetje bijzaak geworden terwijl CommunicatieKrachten hier een absolute specialist in is! Ze werken onze vragen professioneel uit en stellen zich erg flexibel op. Onze website is up-to-date en we posten elke week nieuwe interessante en leuke items op social media.
Ton Derks, Directeur Infrascoop
  • Sanne aan het hardlopen

Communicatie

Podcasts

  • Yoga op de brug in Nijmegen

Crisiscommunicatie

Social media

Campagnes