Interim ondersteuning communicatie en content

Bij Asito werken dagelijks tienduizend schoonmaakkrachten verspreid over het land aan een schone werk- en leefomgeving. Asito verzorgt deze facilitaire dienstverlening voor verschillende bedrijven in Nederland. Daarnaast besteedt Asito veel aandacht aan verantwoord ondernemen, wat zij zelf ‘inclusiviteit’ noemen. Er werken zo’n 100 nationaliteiten bij Asito en het bedrijf is meermalen uitgeroepen tot best gewaardeerde schoonmaakbedrijf.

Samenwerking Asito met CommunicatieKrachten

De communicatieafdeling van Asito zocht op snelle sprong versterking voor de communicatieafdeling. Het vereiste wat flexibiliteit, maar dat was voor CommunicatieKrachten geen probleem. Onze communicatieadviseur Kirsten kon bijna direct aan de slag als interim content specialist om het communicatieteam van Asito te versterken.  Ze doorkruiste het land op zoek naar mooie verhalen en fotografeerde en schreef artikelen voor allerlei doeleinden.

Klantwaardering

Sander Haas, Manager PR & Communicatie bij Asito: “Kirsten heeft in een bijzonder drukke periode bij Asito onze communicatieafdeling uit de brand geholpen. Ze heeft zich onze stijl van verhalen vertellen snel eigen gemaakt en dat heeft geresulteerd in een flink aantal mooie artikelen over de mooie mensen die bij ons werken”.

Tisser: interne- en externe communicatie lancering dienst

Tisser is een dochteronderneming van Asito en is als corporate startup begonnen als facilitair platform voor het MKB. Vanaf april 2018 is het groeiende platform live waarbij naast schoonmakers ook andere facilitaire zaken geregeld kunnen worden. Hierbij heeft de schoonmaker een signalerende en ondersteunende rol, maar ook de MKB-er kan zelf via Tisser facilitaire ondersteuning regelen. Of het nou om schoonmaak, glasbewassing, broodjesservice, kantoorartikelen of een klusbedrijf gaat. Het kan allemaal via Tisser en komt overzichtelijk op 1 factuur.

Samenwerking Tisser met CommunicatieKrachten

Jacqueline Haarman van CommunicatieKrachten werd door Asito gevraagd om als interim communicatieadviseur te helpen met de communicatie bij de opstart van Tisser.  Met de focus op interne communicatie zodat de interne organisatie optimaal geinformeerd en aangehaakt is om van Tisser een succes te maken. Daarnaast is afstemming tussen externe marketingcampagnes en interne communciatie van groot belang. Dat vraagt om structurele communicatie om te informeren en ad hoc acties en campagnes voor bekendheid.

Klantwaardering

“Priscilla Harder, servicemanager bij Tisser: “Jacqueline levert echt toegevoegde waarde voor Tisser. Zij heeft zich in snel tempo eigen weten te maken met het project en levert waardevolle input, komt met ideeën en ziet waar onze behoefte ligt. Ze is flexibel, enthousiast en voelt echt als onderdeel van het Tisser team.”

Wij ondersteun(d)en de volgende bedrijven ook met onze interim mogelijkheden

  • communicatieadviseur en projectmanager

Contentspecialist

Foto van werknemer Sanne
  • Hand met papieren vliegtuigje in de lucht

E-mailmarketing

  • Een groep mensen die aandachtig luisteren naar een training die een vrouw geeft

Coaching & training