Je eigen podcast?

Wist je dat ruim 5 miljoen Nederlanders naar podcasts luisteren? In de auto, op de fiets, tijdens het sporten of tijdens het ontbijt: podcasts zijn overal. Een podcast mag dan ook niet meer ontbreken in jouw contentstrategie. Maar bij het opnemen van een podcast komt veel kijken. Wat wil je vertellen? Waar ga ik het opnemen? En hoe komt mijn podcast bij de juiste doelgroep terecht?

Geen idee hoe je dit aan moet pakken? Wij wel! CommunicatieKrachten kan je van A tot Z begeleiden en volledig ontzorgen. Van concept, scripting, studio-opname en nabewerking tot de distributie van je podcast via de meest populaire platformen, zoals iTunes, Spotify en Soundcloud.

De snelle groei van podcasting

De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van de podcast een flinke vlucht genomen. De groei is vooral te zien onder de jongeren tot 34 jaar en hoogopgeleiden (bron: De Markteffect Podcast Monitor). Gemiddeld luistert men 71 minuten per week naar podcasts. Nog opvallender is dat 80% van de luisteraars de podcast helemaal uit luistert (bron: iTunes analytics). De zakelijke podcast is ook aan een grote opmars bezig. Maar liefst 25% beluistert een podcast voor zakelijke doeleinden en dit percentage neemt dagelijks toe.

Met een podcast creëer je meerwaarde en diepgang voor je merk. Laat de luisteraar kennismaken met je bedrijf of merk en inspireer ze met boeiende verhalen.

Onderdeel van je communicatiestrategie

Een podcast is dus een onmisbare kracht in je communicatiemix. Maar ‘zomaar’ een podcast starten werkt niet. Een podcast moet naadloos passen binnen je communicatiemix en bijdragen aan je strategische communicatiedoelstellingen. Het moet aansluiten op je positionering en kloppen binnen je merkverhaal. Als communicatie-experts helpen wij je graag om deze strategie op papier te zetten en door te vertalen naar een weloverwogen contentplan.

 

Aan de slag met jouw eigen podcast

Voordat we aan de slag gaan is het belangrijk om je doelstelling te bepalen. Wat is je boodschap? Wie wil je bereiken? Welke conversies wil je eruit halen? Afhankelijk van je doelstelling en verhaal kijken we welke podcastvorm het beste past. Denk aan de setting, gasten, interviewvorm, lengte en frequentie. Vervolgens gaan we aan de slag met het schrijven van een goed doordacht concept en bijbehorende scripts. Jouw podcast krijgt zo steeds meer vorm!


Professionele productie in RN7-studio

Het succes van je podcast valt of staat met kwaliteit. Daarom zijn wij een partnership aangegaan met RN7, één van de grootste streekomroepen van Nederland. Wij beschikken hierdoor over een professionele studio, ervaren sprekers, geluidstechnici en de modernste apparatuur. In een comfortabele studio nemen we samen met jou en je gasten de podcast op. De audio wordt in de studio na bewerkt en natuurlijk afgemaakt met een herkenbare soundbranding (leaders, voice over, intro en outro).

Podcasts worden niet alleen gebruikt voor externe communicatie, maar ook steeds vaker voor interne communicatie. Ook deze zogenoemde intracasts kunnen wij voor je verzorgen!

Distributie en promotie

Gaaf, je eigen podcast is nu af! Hoe zorg je ervoor dat jouw podcast straks in de oren van de juiste doelgroep klinkt? Ook daar weet CommunicatieKrachten wel raad mee. De mogelijkheden om via online en sociale media je doelgroep te bereiken zijn eindeloos. Je kunt targetten op interesses, organisaties, functies, sectoren, smartphone gebruik, zoekverkeer en ga zo maar door. Via een uitgewerkte online strategie zorgen we voor een goede vindbaarheid en maximaal bereik.

Enthousiast geworden?

Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden van een podcast(serie) voor jouw bedrijf. Van strategie tot uitvoering.
Neem contact op met Stasiu om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.

Contact opnemen
  • Sanne aan het hardlopen

Communicatie

Podcasts

  • Yoga op de brug in Nijmegen

Crisiscommunicatie

Social media

Campagnes