Projectomschrijving

Wereldwijde positionering en professionalisering uitingen van Biolegio

Biolegio is een producent van synthetische strengen DNA (oligomeren) waarmee het DNA van specifieke organismen in kaart gebracht kunnen worden. Het doel hiervan is om bijvoorbeeld genetische afwijkingen te ontdekken of aanleg voor erfelijke ziektes te achterhalen. Met specialistische vakkennis en gebruik van innoverende technieken weet Biolegio de langste DNA-strengen te ontwikkelen in de markt en worden de producten wereldwijd afgenomen door onderzoeksinstellingen, universiteiten en ziekenhuizen.

Vraag

CK is gevraagd mee te denken over de wereldwijde positionering en professionalisering van diverse uitingen van Biolegio.

Oplossing

Biolegio is trots op zijn Nederlandse roots en dat komt tot uitdrukking in de oranje kleur. Deze kleur blijft de basis voor de huisstijl van Biolegio. Productfolders zijn omgezet in een nieuwe eigentijdse stijl, evenals productgids en beursmateriaal. Van het laboratorium is nieuw beeldmateriaal ontwikkeld voor gebruik in de productguide.
Tegelijkertijd is een analyse gemaakt naar de vindbaarheid van de website. De website is geoptimaliseerd en de lopende Adwords campagne verfijnd. Hierbij rekening houdend dat Biolegio een wereldspeler is. De online campagne is dan ook wereldwijd ingezet. Op dit moment wordt gewerkt aan de opzet van een nieuwe webshop.

DNA is het ‘kloppend hart’ van Biolegio en na een kleine aanpassing van de bestaande pay-off, is ‘We love your DNA’ in combinatie met een futuristisch-ogend hart de pay-off die wereldwijd wordt ingezet om de positionering van Biolegio te versterken.

Resultaat

Herkenbaar, ‘clean’ en professioneel. Dat is het resultaat van de nieuwe look and feel van Biolegio. Online is resultaat behaald door de juiste zoektermen te gebruiken voor de Adwords campagne. Hierdoor komt de site hoger in de Google ranking en komen kwalitatief betere bezoekers op de website.

Ruud van der Steen (Directeur Biolegio):
“In CK hebben wij een partner gevonden die snel en professioneel meedenkt op het gebied van (online) marketingontwikkelingen en zorgdraagt dat onze specifieke huisstijl op alle gebieden herkenbaar is.”

 

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Annemiek: 024 – 782 00 03

Of lees meer over branding en design