Projectomschrijving

Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT)

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft in samenwerking met Topsector Logistiek, Mainport Rotterdam en de regio’s, onder leiding van Zuhal Gül, kwartiermaker/projectmanager MIRT een onderzoeksrapport geschreven over de goederenvervoercorridors Oost en Zuidoost van Rotterdam naar Duisburg. The Dutch Logistic Corridors.

Samenwerking met CommunicatieKrachten
In een vroeg stadium zijn wij gevraagd om mee te denken hoe we de strategie duidelijk konden verwoorden naar de partners langs de corridors. Om inzicht te krijgen in strategie en prioriteiten hebben we onze methode ‘Strategisch Communicatieframe’ ingezet. Ook zijn er brainstormsessies gehouden met de opdrachtgevers, onder andere om te kijken hoe alle logistieke partners bij het MIRT project te betrekken (en ook betrokken te houden).

We hebben de presentatie van het MIRT onderzoeksrapport mogen vormgeven. In de presentatie van het onderzoeksrapport zijn naast afbeeldingen ook tabellen en landkaarten vormgegeven. Een film is opgenomen die middels een ingebouwde videolayer op een klein scherm af te spelen is. De essentie van het MIRT rapport wordt in deze film, onder andere filmbeelden gemaakt met drones, kort samengevat.  De film is in samenwerking met Moved Media ontwikkeld. Het rapport is op 22 juni 2017, tijdens een feestelijke presentatie in Rotterdam, door Zuhal Gül aan de demissionair Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, overhandigd.

Het rapport van het MIRT onderzoek voor goederenvervoercorridors Oost en Zuidoost
Het binnenwerk van het MIRT rapport
Het binnenwerk van het MIRT rapport
Sfeerbeeld van presentatie van het rapport aan Minister van Infrastructuur en Milieu
Sfeerbeeld van presentatie van het rapport aan Minister van Infrastructuur en Milieu