Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft in samenwerking met Topsector Logistiek, Mainport Rotterdam en de regio’s, een onderzoeksrapport geschreven met betrekking tot de goederenvervoercorridors van Rotterdam naar Duisburg: The Dutch Logistic Corridors. Dit gebeurde onder leiding van Zuhal Gül, kwartiermaker/projectmanager van het MIRT.

Vraag

In een vroeg stadium zijn wij gevraagd om mee te denken over de strategie met als doel de inhoud van het MIRT-onderzoeksrapport duidelijk te verwoorden naar de partners langs de corridors.

Sfeerbeeld van presentatie van het rapport aan Minister van Infrastructuur en Milieu

Onze aanpak

Om inzicht te krijgen in de strategie en prioriteiten hebben we onze methode het ‘Strategisch Communicatie Frame’ ingezet. Ook hebben we een aantal brainstormsessies gehouden met de opdrachtgevers. Uit deze sessies is onder andere helder geworden hoe we alle logistieke partners bij het MIRT-project kunnen betrekken (en ook betrokken houden).

Het resultaat

Strategie op 1 A4

We formuleerden een strategie op één A4 om een duidelijk overzicht te bieden voor alle stakeholders. Hierop staat precies beschreven wat het MIRT wil bereiken en hoe ze dit willen doen. Alle partners hebben hierdoor één duidelijke koers voor ogen.

Branding

Na de strategiesessies hebben we een passende naam uitgewerkt. Dit werd The Dutch Logistic Corridors. Daarbij hebben we ook – samen met het team van het Ministerie – een geheel eigen huisstijl ontwikkeld.

Vormgeving MIRT onderzoeksrapport

De presentatie van het MIRT onderzoeksrapport hebben we strak vormgegeven. We maakten er een prettig leesbaar rapport van. Compleet met afbeeldingen, tabellen en landkaarten. Aan de binnenzijde van het rapport zit een ingebouwde videolayer met een klein scherm. Hierop zie je een film die de essentie van het rapport kort samenvat. Deze film hebben we gemaakt in samenwerking met Moved Media.
Het rapport is op 22 juni 2017 door Zuhal Gül aan de demissionair Minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, overhandigd. Dit gebeurde tijdens een feestelijke presentatie in Rotterdam.

Het rapport van het MIRT onderzoek voor goederenvervoercorridors Oost en Zuidoost
Het binnenwerk van het MIRT rapport
Het binnenwerk van het MIRT rapport
portfolio